Opetus

Opetus lukuvuonna 2023-2024:

Syyslukukausi:  28.8.2023 – 17.12.2023.
Kevätlukukausi: 8.1.2024 – 5.5.2024.

 

Loma-ajat:

Syysloma: 16.10.-22.10.2023, vko 42
Itsenäisyyspäivä 6.12.2023
Talviloma: 4.-10.3.2024, vko 10
Pääsiäinen: 29.3.-1.4.2024
Vappu 1.5.2024.

Opettajat

Kitara

Havukainen Petri

Pesonen Eetu

Åberg Kai

Kosketinsoittimet ja piano:

Hirvikangas Olli

Rummut:

Härkönen Juuso

Leskinen Jani

Laulu

Enberg Isa

Havukainen Ida-Meri 

Luukkonen Iina

Tiljander Maija

Varis Mika

Basso

Havukainen Petri (kitara ja basson alkeet)

Saksofoni

Makkonen Petrus

Huilu

Makkonen Petrus

Viulu ja alttoviulu

Hirvikangas Olli

Karhu Liisa

Ukulele

Havukainen Petri

Pesonen Eetu

Yleistä opetuksesta

Musa-Pekan opetustarjonta kattaa kitaran, ukulelen, kanteleen, basson, huilun, saksofonin, viulun, rumpujen, laulun, kosketinsoittimien opetuksen sekä bänditoiminnan. Lisäksi kysynnän mukaan järjestetään musiikinteorian opetusta sekä rumpujen virityskursseja. Musa-Pekka pyrkii antamaan kaiken ikäisille, alkutaidoista riippumattoman mahdollisuuden opiskella soittamista. Siksi Musa-Pekkaan ei ole edelleenkään pääsykoetta tai ikärajaa, vain halu harrastaa riittää. Oppilaittemme ikäjakauma onkin laaja – 5-vuotiaista 70-vuotiaisiin. Toki kullekin soittimelle on omat suositeltavat aloitusikänsä. Niistä kannattaa kysäistä ennen ilmoittautumista.Opetus räätälöidään henkilökohtaisesti opiskelijan taitojen ja tarpeiden mukaisesti. Näin jokainen soittaja saa tasonsa mukaista opetusta. Opetus aloitetaan tarvittaessa aivan alkeista eikä aikaisempaa soittokokemusta tarvitse olla. Voit tulla aivan sellaisena kuin olet. Musa-Pekassa ei tarvitse arkailla! Opettajakuntamme koostuu musiikin ammattilaisista tai sille alalle valmistuvista nuorekkaista ja osaavista ihmisistä, jotka omalla innokkuudellaan antavat potkua myös nuorille ja vanhemmille musiikin harrastajille.

Oppitunnit

Oppituntimme ovat joko 30 minuutin tai 45 minuutin mittaisia. Syys- ja kevätkausi on 14 viikon mittainen. Kesäkurssimme kestävät 8 viikkoa. Koulujen syys- ja hiihtoloman aikaan lomailemme mekin. Kokemuksen perusteella olemme huomanneet, että 30 minuuttia riittää hyvin edellisen tunnin asioiden kertaamiseen ja uuden oppimiseen. Pidemmätkin oppitunnit ovat mahdollisia ja niistä voidaan sopia erikseen. Opetusajat ovat pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 14 – 21 ellei muuta sovita. Myös viikonloppuisin on mahdollista saada opetusta. Yksilöopetuksessa edistyminen saattaa olla nopeampaa, mutta toisaalta ryhmäopetuksessa etuna on se, että opiskelija oppii myös opiskelukavereiltaan eli vertaisryhmältään sekä samalla oppii kuuntelemaan muiden soittoa ja huomioimaan se omassa soitossaan.

Poissaolot

Opettaja ei ole velvollinen korvaamaan oppilaan poissaokoja. Mikäli oppitunti joudutaan perumaan opettajasta johtuvasta syystä, se aina korvataan oppilaalle toisena ajankohtana joko siirtämällä oppitunti kauden loppuun tai muuna oppilaalle sopivana ajankohtana.Tutustu opetustarjontaamme ja ilmoittaudu joko lomakkeellamme tai soittamalla. Voit myös lähestyä kysymyksin esim. sähköpostia lähettämällä.

Opetustilat

Musa-Pekka vuokraa akustiikaltaan erinomaisia tiloja, joissa on laadukkaat soittimet valmiina. Sinun on helppo tulla opettamaan tai harjoittelemaan siisteihin ja kodinomaisiin tiloihin, kun soittimet ja ympäristö on kunnossa. Musa-Pekan sijaitsee Joensuun keskustassa ja monien kulkuyhteyksien vieressä.Voit vuokrata tiloja opetuskäyttöösi tai oman instrumentin soittamiseen. Voit vuokrata esim. illan tai päivän viikossa ja opettaa niin paljon oppilaitasi kuin haluat. Tämä tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin maksaa vuokraa koko kuukaudelta.Ehkä tarvitset perherauhan tai naapurisovun säilyttääksesi paikan, jossa käydä treenailemassa esim. rumpuja tai harjoittelemassa laulamista. Siihenkin meiltä löytyy vaihtoehto.Seuraavasta linkistä voit tarkistaa mitä opetusvälineitä on käytössäsi: Opetusvälineet.Tiloissa on wc ja varusteltu keittiö, jossa on mm. kahvin- ja vedenkeitin, mikro ja jääkaappi. Langaton verkko sekä tulostusmahdollisuus ovat myös käytettävissäsi.Voit vuokrata tiloja vain opetustuntiesi ajoiksi – Sinun ei tarvitse siis maksaa käyttämättömästä ajasta. Sinulla on taito – meillä tilat!Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Oma Harjoittelu

Oman harjoittelun merkitystä ei voi koskaan ylikorostaa! Pelkkä soittotunneilla käyminen ei valitettavasti tee kenestäkään hyvää soittajaa, vaikka kuinka hauskaa tunneilla olisikin. Oma soitin olisikin hyvä hankkia jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.Tässä muutamia tärkeitä asioita harjoittelemisesta:

Harjoittele niin usein kuin mahdollista, mieluiten päivittäin. Edistymisnopeutesi riippuu harjoittelun säännöllisyydestä. Vasta sen jälkeen tulevat musiikkitaustasi ja motoriikkasi.

Sinnikäs työ tuottaa nopeimmin tulosta.

Jokaiseen treenikertaan kannattaa sisällyttää tekniikka- ja skaalaharjoituksia. Ne ovat ehkä tylsän tuntuisia, mutta erittäin tehokkaita.

Tee harjoitukset niin hitaasti, että ne sujuvat hyvin. Lisää nopeutta vähitellen taidon karttuessa.

Toista vaikeita kohtia niin kauan, kunnes opit ne.

Soittamisen ei tarvitse muodostua väkisin pakertamiseksi. Pidä tauko, jos sinua kyllästyttää.

Harjoitteluun käyttämäsi ajan saat takaisin opittuina taitoina!

Opetusvälineet

Oppilailla tulisi olla omat soittimet kotiharjoittelua varten mieluiten heti alusta asti tai ne tulisi hankkia mahdollisimman pikaisesti opiskelun alettua. Musa-Pekalla on opetustyöhön käytössä muun muassa seuraavat soittimet:

Kitara

 • 2 x Tech 21 Trademark 60
 • 3 x Vox AD30
 • 2 x Marshall 100 DFX
 • 2 x Vox DA5
 • 1 Blackstar HT-50 ja Blackstar Series one 412
 • Musa-Pekalla on akustisia ja sähkökitaroita oppilaiden käyttöön, mikäli omaa soitinta ei pysty ottamaan mukaan oppitunnille.

Basso

 • Hartke A 100
 • Fender Bassman Ten (klassikko!)
 • Bassokitaroita oppilaskäyttöön.

Rummut

 • DW USA Collectors Series Custom Shop
 • Sonor Delite -setti
 • Gretsch New Classic
 • paljon muita lyömäsoittimia kuten congat, bongot, cajon, tamburiineja, lehmänkelloja yms.

Kosketinsoittimet

 • 3 x Yamaha Clavinova
 • Yamaha- ja Fazer-akustiset pianot

PA-laitteet

 • Fishmann SA220 SoloAmp
 • Bose L1 Compact System
 • Bose L1 + subwooferKaraokelaitteet:
 • Madboy Remix-32